PRESSEMEDDELELSE – 

Mazda CX-80: Mazdas nye 7-personers flagskib

  • Komfortabel og alsidig for op til 7 personer
  • Plug-in hybrid med 327 hk og firehjulstræk

Mazda har netop haft verdenspremiere på den helt nye SUV, Mazda CX-80, med plads til op til syv personer. CX-80 er den mest rummelige Mazda på det europæiske marked og mærkets nye flagskib. I denne seneste fortolkning af Mazdas unikke Kodo-design har designerne haft stor fokus på at skabe et rent design med en minimalistisk japansk æstetik, hvor alle unødvendige elementer er fjernet.

Mazda CX-80 er den anden model, efter Mazda CX-60, der er baseret på Mazdas store platformsarkitektur med baghjulstræk eller firehjulstræk. Med en længde på lige under 5 meter og en akselafstand på hele 3120 mm er CX-80 væsentligt større end CX-60. Det giver plads til en tredje sæderække, der kan foldes ned i gulvet, når man prioriterer maksimal plads til bagage. Med de bageste sæder foldet ned rummer bagagerummet op til 687 liter bagage.

Til midterste sæderække kan man vælge mellem et sæde med plads til 3 personer eller to ekstra komfortable kaptajnsæder – enten med en konsolboks i midten eller med gennemgang til de bageste sæder.

Udover en række opdaterede sikkerhedssystemer har Mazda CX-80 fået et nyt, 3-zoners klimaanlæg, Alexa* stemmestyring til betjening af mange af bilens funktioner, samt en funktion i 360 graders parkeringskameraet, der gør det lettere at bakke henimod en anhænger, når den skal tilkobles.

I Danmark vil CX-80 kun blive markedsført som Plug-in hybrid, hvor en 2.5-liters benzinmotor og en kraftig elmotor til sammen har en systemydelse på 327 hk og et drejningsmoment på 500 Nm. Den har en elektrisk rækkevidde på 60 km, accelererer fra 0-100 km/t på 6,8 sekunder og har en tophastighed på 195 km/t. Brændstoføkonomien efter WLTP-normen er 62,5 km/l** svarende til en CO2-emission på 36 g/km** ved blandet kørsel.

Kræfterne overføres via en 8-trins automatisk gearkasse til alle fire hjul via Mazdas variable firehjulstræk, i-Activ All-Wheel Drive system. Ved normal kørsel overføres de fleste af kræfterne til baghjulene, og kun når der er brug for det, overføres op til 50% af kraften til forhjulene. Det er eksempelvis tilfældet, når CX-80 trækker en op til 2.500 kg tung anhænger.

Prisen for Mazda CX-80 kommer til at starte ved 562.000 kr., når den introduceres i Danmark i efteråret 2024.

* Foreløbige værdier. Afventer endelig typegodkendelse.

** Amazon, Alexa og andre relaterede mærker er varemærker tilhørende Amazon.com, Inc. eller dets datterselskaber

 

Mazda CX-30